Forca e Sigurisë së Kosovës do të pajiset me autoblinda të tipit “Vuran”.

Ministri i Mbrojtjes, gjatë ditës ka njoftuar se këto autoblinda kanë karakteristika teknike e taktike dhe lëvizshmëri të jashtëzakonshme.

Një raportues i gazetës ka dërguar sot foto në Jepi zë, duke treguar se këto automjete ushtarake sot janë parë duke qarkulluar në autostradën Ferizaj – Prishtinë.

Me këto blinda, Ushtria e Kosovës ka rritur numrin e automjeteve ushtarake, pasi kohë më parë ishte funizuar edhe blinda të tipit Cobra.Ndryshe, kohë parë nga ushtria amerikane, FSK-së iu kishin dorëzuar 6-7 copë blinda, ndërsa pjesa tjetër është blerë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *