Është e dëshmuar se vëllimi i stërvitjes determinon pozitivisht forcën mendore”, ka shkruar ministri mbrojtjes, Armend Mehaj, në rastin e stërvitjes “Vrapi i Betejës” të kadetëve të Forcave të Sigurisë të Kosovës.

Ne jemi të vendosur që kadetët dhe gjithë ushtarakët tanë të stërviten shumë, sepse kjo u ndihmon jo vetëm fizikisht, por edhe mendërisht.

Aktiviteti në fjalë i FSK-së ishte i atillë ku kadetët marshuan duke bartur pesha të rënda.Aktiviteti i realizuar me sukses nga kadetët tanë “Vrapi i Betejës” është një marshim me pesha të rënda qkarakterizohet nga ritmi dhe lëvizja me shpejtësi për të avancuar drejt një objektivi ose një lokacioni armiqësor”.

“Kadetët tanë sfiduan veten me një marshim të tillë, duke kaluar 4 km për 35 min duke bartur 30 kg, si dhe më pas duke kaluar 2 km për 15 min duke bartur 20 kg”.

Të qenit në formë të duhur fizike është prioriteti numër një në çdo rast apo mision

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *