Nenkoloneli po qendron në shtetin Iowa të SHBA-ve, atje ku ka pasur një sërë takimesh.

Nga atje, ka thënë se Ushtris se Kosovës do ti vijen disa paisje gjigande.“Kjo është ditë e paqes, Do të jetë gëzim për të gjithë, për Kosovën e rajonin, ushtria do të jetë ushtri e paqes.

Ioëa njihet si shteti që më së shumti e ka ndihmuar në përgatitjen ushtarake, FSK-në, prandaj edhe vizita atje duket se qëllim kryesor e ka arma tosjen e Ushtrisë së Kosovës.Se Koloneli i ushtris e kosoves ka shkuar në Amerikë për arma timin e rëndë për Ushtrinë e Kosovës e dëshmojnë edhe këto fotografi.

Koloneli shihet duke e “provuar” një mjet rëndë ushtarak të Ushtrisë Amerikane.sjellë informata rreth këtij gjiganti ushtarak amerikan do të bëhet pjesë e armatimit të Ushtrisë së Kosovës.

Ky mjet është i rezistueshëm ndaj minave dhe njëkohesisht është shumë i përshtatshëm për betaje të hapura. Amerikanët e njohin me shkurtesën MRAP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *