Ambasadori amerikan në Beograd Kyle Scott është deklaruar rreth ushtrisë së Kosovës,

Duke u përgjigjur në pyetjen të Beogradit se a është vërtetë Ushtria e Kosovës kër’cënim për stabilitetin e rajonit Scott ka thënë:“Nuk shoh pse Ushtria e Kosovës do të ishte kë rcënim më i madh se sa janë, Ushtria e Serbisë

“Ajo është formuar në kuadër të Kushtetutës së Kosovës e kjo e kërkon konsultimin e të gjithë popujve që jetojnë atje. Ne e përkrahim pavarësinë e Kosovës dhe çdo shtet ka të drejtë në zgjedhjen e partnerit strategjik dhe që brenda territorit të vet të formojë forcat e sigurisë, porse kjo kërkon pajtimin e të gjithë popujve që jetojnë në Kosovë”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *