Por Gjuriq edhe një herë është zotuar se Ushtria nuk do të krijohet dhe se pranoj kurr, të paktën ai pretendons e këtë nuk do ta lejojnë serbët.

“Kemi deklaruar në mënyrë të vazhdueshme dhe të hapur se Serbia është kundër formimit të një ushtrie të re në territorin e saj. Ky është qëndrimi i Listës Serbe dhe i shumicës së serbëve në Kosovë.

Individë të frikësuar apo të korruptuar serbë nuk janë justifikim për ndonjë mendim tjetër. Ju mund të lexoni deklaratat e ndërkombëtarëve që thonë se Ushtria duhet të bëhet vetëm me Kushtetutë. E kjo nuk mund të bëhet pa pëlqimin e serbëve. Në këtë kohë nuk ka konsensus e as nuk do të ketë”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *