Shefat e inteligjencës britanike kanë bërë një deklaratë bombë lidhur me Presidentin e Rusisë, Vladimir Putin. Ata besojnë se Presidenti Putin tashmë mund të ketë vd ekur. Shefat e lartë të MI6 thonë se presidenti rus ka qenë i sëmurë rëndë dhe se nëse ai do të kishte vd ekur, miqtë e tij do ta mbyllnin atë për të mbajtur pushtetin për aq kohë sa të ishte e mundur.

Një burim i tha Daily Star Sunday se paraqitjet e fundit të Putinit në media me shumë mundësi ishin regjistruar paraprakisht. Thuhet se në ngjarje publike, si Parada e Ditës së Fitores në Moskë në fillim të këtij muaji mund të jetë përdorur sozia e tij.

Një burim i inteligjencës tha:
Putini është shumë i sëmurë dhe kur të vdesë, vdekja e tij do të mbahet sekret për javë, nëse jo muaj. Ekziston gjithashtu mundësia që ai të jetë tashmë i vdekur. Është e pamundur të dihet. Besohet se Putini ka përdorur sozi në të kaluarën, kur nuk ishte mirë dhe Kremlini mund ta bëjë këtë tani. Putin është kreu i një grupi të vogël zyrtarësh të lartë që janë plotësisht besnikë ndaj tij. Frika e vërtetë për miqtë e tij është se sapo të shpallet vdekja e tij, mund të ketë një grusht shteti në Kremlin dhe gjeneralët rusë do të duhej të tërhiqeshin nga Ukraina. Vdekja e Putinit do t’i lërë ata të pafuqishëm dhe të prekshëm, kështu që ata kanë një interes të madh për të thënë se Putini është gjallë kur e kundërta mund të jetë e vërtetë.

Shëndeti i 69-vjeçarit është përkeqësuar dukshëm muajt e fundit. Ai është shfaqur më pak i lëvizshëm dhe fytyra e tij ka qenë e fryrë, me disa vëzhgues që sugjerojnë se ai mund të ketë kancer në gjak. Besohet gjerësisht se ai po merr steroide ose po merr trajtim për kancerin, gjë që e ka bërë atë të duket me fytyrë të fryrë. Dy javë më parë, një oligark rus me lidhje të ngushta me Kremlinin tha se Putini është shumë i sëmurë nga kanceri i gjakut dhe kishte një operacion para se të pushtonte Ukrainën.

Kreu i inteligjencës ushtarake të Ukrainës, gjeneralmajor Kyrylo Budanov, gjithashtu pretendoi se Putin është i sëmurë rëndë me kancer. Ekspertja ruse e çështjeve, Fiona Hill, e cila është takuar me Putinin në të kaluarën, tha se ai nuk dukej aq mirë dhe mund të merrte doza të larta steroidesh. ju mund ta shikoni pasi te shh.typni гek.lɑ.me.n e me.poshtme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *