Ai thënë se ushtria e Kosovës së shpejti do të jetë pjesë e NATO-së.

Me marrëveshje me aleatët tanë dhe NATO-n filluam me Trupat Mbrojtëse të Kosovës Pas jetësimit të aspiratave për pavarësi, në vitin 2009 e themeluam Forcën e Sigurisë së Kosovës. Në fund të vitit 2018 e themeluam edhe ushtrinë e Kosovës.

Rrugëtimi i ushtrisë sonë ishte rrugëtim i lirisë dhe pavarësisë së Kosovës. Nderime dhe respekt për të gjitha gratë dhe burrat që sakrifikuan gjithçka për këtë ditë. Jemi krenarë me ushtrinë e Kosovës, e cila së shpejti do të jetë pjesë e misioneve paqësore të NATO-s kudo nëpër botë.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *