“Nëse humbim Kosovën si themelin e ekzistimit tonë, nuk jam i sigurt se populli ynë ka të ardhme”, ka thënë mbrëmë mitropoliti i Zagrebit – Lubljanës Porfirije, duke nënvizuar se kështu ka fol patriarku Irinej, shkruan “Novosti”.

“Ne serbët nuk kemi narrativë kombëtare, por kemi Kosovën.Kosova është shumë më tepër se mit.Miti është çështje imagjinate e Kosova për patriarkun tonë dhe kishën është betim, është çështje identiteti.Kosova është vertikalja, diçka që nënkupton të kaluarën dhe në të njëjtën kohë pa diçka që nuk ka të ardhme”, tha ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *