Analisti dhe veprimtari Uk Lushi ka komentuar deklaratat e papranueshme nxitëse e kërcënuese të Petar Petkoviqit dhënë gjatë mbrëmjes së sontme.

Ai është shprehur se nëse veç një ushtar serb hyn në Kosovë, atëherë sipas tij “kjo do të nënkuptojë luftë në Ballkan përsëri.”

Petkoviq u shpreh se 1000 trupa serbe të sigurisë po shqyrtohej që të hynin në Kosovë në bazë të rezolutës 1244.

Lushi ka vazhduar komentin e tij duke thënë se “Maqedonia e Veriut dheShqipëria, të dyja anëtare të NATO-s dhe shtete me popullësi shqiptare, do të përfshihen në momentin e parë që Serbia guxon të bëjë një lëvizje të tillë të çmendur.”

Statusi i plotë:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *